Diskuse

Poplatek za odpad je nespravedlivý a zbytečně vysoký

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Poplatky, ve skutečnosti je to daň za hlavu, jsou potřeba proto, aby měli pánové Onderka a Šťástka za co stavět pomníky své ubohosti a pan Macek aby měl z čeho stavět svou soukromou relaxační zónu NA POZEMCÍCH MĚSTA BRNA.

Výše poplatku v Brně je naprosto nemorální, protože město ve své spalovně smrdí odpadky z dalekého okolí (zatěžte občany těch obcí, kteří nechají elegantně svůj odpad smrdět v Brně). Lidé mají dobrou tendenci třídit, pokud ale nemusejí s tříděným odpadem jezdit MHD či autem několik km.

1 0
možnosti

Mne u těch poplatků za svoz odpadu vytáčí něco úplně jiného. Jsme dva, platíme za svoz za dvě osoby. Potud je to vpořádku. Ale máme chatu a tam platíme taky. Na chatě trávíme zhruba 4 měsíce v roce. Obec, pod kterou chata spadá, nám vyměřila mnohem vyšší poplatky, než místním. A ještě ke všemu umístila kontejnery proti směru jízdy domů asi 5 km. Nechápu, když mám zaplaceno doma za celý rok, proč mám platit ještě někde jinde. Přece vyprodukuji za rok určité množství a to se nezvyšuje tím, že jsem momentálně jinde. A protože nejsem sama, kterou to irituje, občas se sousedy vyčistíme kus lesa a škodolibě to odvezem, i když to dá víc práce, do té obce, den po té, co to vyvezou a zaplníme, co se dá.

1 0
možnosti

P95a39v50e37l 60K50u51l42a

5. 5. 2014 12:15

1,80 Kč na osobu na den za to, že vám někdo odveze odpadky. Vážně vám to přijde moc?

0 0
možnosti

Pokud to někde zvládají podstatně levněji? Samozřejmě!

0 0
možnosti

Je mi jasné, ž doprava a zpracován odpadu není zdarma. Přesto celková částka je skutečně přemrštěná. Kolik odpadu vyrobí dítě či důchodce?

0 0
možnosti

U rodinného domku na vesnici platíme poplatek za jednotlivé vysypání popelnice. Jsou zde sběrné kontejnery na papír, plasty a sklo, takže roční náklady jsou cca 100 Kč na osobu.

1 0
možnosti

Je zajímavé, že v některých městech je odvoz odpadků levnější a tam, kde vládne poslanec Kubera, je to bezplatné. Jak to, že někde to jde a jinde ne?

1 0
možnosti

tak bezplatné to není nikdy a nikde, Kubera to jen platí z rozpočtu města. Někde má město vlastní skládku, nekde pronajatou, někde vlastní třídící linku, jinde netřídí vůbec...to všechno má vliv na různě vysoké poplatky

0 0
možnosti

děkuji za pěkný článek. V městě Brně přišli ještě na další výdělěčnou činnost při rozpočítávání nákladů podle osob a to spotřeba vody v domácnostech. Brno-sever  za spotřebu 7 kubíků TUV a  8 SV cena 13550,- Kč takřka 1000,- za kubík.

0 0
možnosti

Kdyby byl poplatek jen 500 kč, a musí-li za platit za každou osobu, bez ohledu na věk, tak násobeno deseti miliony, celkem to je 5 000 000 000. Kampak tolik peněz jde? Jdou skutečně jen na úklid měst? V Brně je asi půl milionu lidí, takže v Brně je to zhruba 335 milionů kč.

0 0
možnosti

no tak on se ten odpad taky musí někam odvézt a za to se platí

0 0
možnosti

zaplatit 55 Kč za odvoz odpadků pro jednoho člověka za měsíc je celkem směšná částka když si uvědomíme co by to bylo za problém nebýt této služby

0 0
možnosti
Foto

Třídění je určitě smysluplné. Moderní vozy mají možnost vážení odpadu; problém je v tom, že když se platí striktně za množství, vznikají po městě černé skládky. Nejvhodnější je patrně kombinace pevné částky se zohledněním odvedeného množství odpad.

0 0
možnosti