Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kultura,která potřebuje dotace nejde nazývat nezávislou. Je těžce závislá na rozhodnutí politiků a proto musí být poplatná jejich vkusu.

1 0
možnosti
Foto

Nezávislou kulturou v použitém slova smyslu jsou míněny kulturní akce pořádané subjekty nezřizovanými městem Brnem. Na ně se totiž vztahují naprosto jiná pravidla než na kulturní instituce zřizované městem - ty mají své příspěvky ve výši desítek a stovek milionů jisté. Naopak nezřizovaná scéna se může ucházet o podporu ve výši max. 12 milionů na všechny akce dohromady. Když si uvědomíte, že např. jen festival Divadelní svět dostává od města přes 7 milionů dotaci (neboť je pořádán městskou příspěvkovou organizací Turistické informační centrum), vidíte hned ten nepoměr. Aby nemusely být akce nezávislých (rozuměj městem nezřizovaných) pořadatelů poplatny vkusu politiků, byl v říjnu letošního roku změněn systém hodnocení projektů a přidělování dotací z rozpočtu města.

0 0
možnosti

K95a32r84e74l 36N27o45v88á47k

11. 12. 2013 18:48

"Za navýšení hubeného rozpočtu pro nezávislou kulturu však bude potřeba bojovat i nadále. "

Autor tedy bude i nadále bojovat za vzrůst  korupce a podporovat násilné odebírání peněz pracujícím daňovým poplatníkům.

To je podivný závazek.

1 0
možnosti

na Bolkovi je vidět kam ty hubené rozpočty a dotace vedou....proto je potřeba stále bojovat :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1329x
Mgr. Martin Ander, Ph.D., náměstek primátora města Brna za Stranu zelených. Vystudoval matematiku a fyziku na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity. Studia ukončil v roce 2005 doktorátem na Katedře aplikované matematiky. Od roku 1993 aktivně působil v brněnských ekologických organizacích. V letech 2003-2006 pracoval jako ředitel národní kanceláře ekologické organizace Hnutí DUHA. V letech 2007-2010 působil jako náměstek primátora města Brna, v následujícím volebním období pak jako opoziční zastupitel za SZ.