Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A proč jste to nezavedli v době kdy jste s ČSSD spoluvládli městu vy?

1 0
možnosti
Foto

Protože se proti postavili sociální demokraté a lidovci. Návrh změny systému zpoplatnění byl zpracován Odborem životního prostředí v roce 2008 a projednáván i na Sněmu starostů. V Radě ho však koaliční partneři nepodpořili.

0 0
možnosti

no, nedovedu si dost dobře představit, že by město uzavíralo smlouvu s každým majitelem nemovistosti na poplenice? Jak byste zamezili tomu, aby ty popelnice využíval někdo jiný?

0 0
možnosti
Foto

Není třeba uzavírat smlouvu. Stačí ve vyhlášce definovat poplatníka jako majitele nemovitosti určené k bydlení - takto to mají například v Praze, viz jejich vyhláška. Mimochodem, takto to mělo do roku 2002 i Brno.

0 0
možnosti

P11e62t95r 87N52ě48m52e89c

5. 11. 2012 8:56

Nevim jak jinde, ale i u nas se plati odpad "za cloveka" a ne podle mnozstvi odpadu. Na druhou stranu je to asi jedina moznost, jak docilit toho, aby nekteri nevozili odpad do lesa.

0 0
možnosti
Foto

V Praze je poplatníkem majitel nemovistosti, který náklady rozpočítává mezi nájemníky, resp. spolumajitele (jde-li například o SVJ). I přesto není v Praze více černých skládek než v Brně, kde byla zavedena kapitační platba.

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1329x
Mgr. Martin Ander, Ph.D., náměstek primátora města Brna za Stranu zelených. Vystudoval matematiku a fyziku na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity. Studia ukončil v roce 2005 doktorátem na Katedře aplikované matematiky. Od roku 1993 aktivně působil v brněnských ekologických organizacích. V letech 2003-2006 pracoval jako ředitel národní kanceláře ekologické organizace Hnutí DUHA. V letech 2007-2010 působil jako náměstek primátora města Brna, v následujícím volebním období pak jako opoziční zastupitel za SZ.