Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kolokol

19. 10. 2011 21:34
Neziskové organizace

Kdysi se tomu říkalo Spolky. To se dalo pár lidí dohromady za nějakým cílem, třeba hrát ochotnické divadlo, postavit sokolovnu a cvičit, vybudovat nějaký památníček někoho o kom si mysleli, že si to zaslouží apod. Pak se složili podle svých možností, občas přesvědčili někoho movitého aby jim přispěl a hlavně ve prospěch spolku dali svojí práci ve svém volném čase.

Dnešní neziskovky fungují jinak. To se dá dohromady pár lidí kteří si myslí, že "by se mělo něco udělat", tak založí neziskovou organizaci (to zní tak vznešeně) a pak už jen zbývá PUMPNOUT společnost o co nejvíc peněz (dotací).

0 0
možnosti

jezecek2005

19. 10. 2011 15:05
Ekosoudruh Ander

Ekoteroristické organizace jako Nesehnutí, Hnutí Duha a pod. by neměly dostávat nic. Tmavozelení ekosoudruzi Ander a zvláště pak Vlašín by se měli zodpovídat za škody, které způsobili v době, kdy seděli v Radě města Brna a kdy svými stupidními požadavky blokovali jakékoli infrastrukturní investice.

0 0
možnosti

raks

19. 10. 2011 16:52
Re: Ekosoudruh Ander

V Brně budou opravovat 250 m Pionýrské ulice jeden kalendářní rok.

Empire State Building postavili v r. 1928 za stejnou dobu. A pro to soudím, že

všichni radní, kteří toto připustili, musí být vykastrovániRv

0 0
možnosti

torstyn

19. 10. 2011 10:13
Jen ůplně hloupý a nesoudný člověk

může napsát takový článek jako Vy. Jak může obdarovaná nezisková organizace  podat žalobu na svého dárce který ji svými penězi drží při životě a Vám zajišťuje nadstandartni plat za to nic nedělání.Je to stejné jako by obdarovaný žebrák dal facku svému dárci za to ,že mu do klobouku hodil málo peněz.Myslím ,že jste z těch darů a dotací ůplně zblblí a považujete je za povinou pladbu města na kterou podle Vás máte   N Á R O K. Jak jste sám zjistil velmi se mýlíte.

1 0
možnosti

raks

19. 10. 2011 11:13
Re: Jen ůplně hloupý a nesoudný člověk

jaký dárce ? Vy jste nějaký vlastník nečeho nebo jenom správce ? "Tedy soudruzi, my jsme se zamysleli nad Vašimi požadavky na to vaše divadlo, a  díky podpoře stranické buňky i tajemníka OV KSČ jsme rozhodli, že Vám na to vaše divadlo dáme. Abyste, soudruzi, neřekli, že strana pro vaše umění  nemá pochopení. Má, soudruzi, proto Vám ty peníze dáme. Ale soudruzi, jakmile budete opakovat tu hru kritizující poměry ve státě a dělat narážky na naše socialistické zřízení, tak to potom, soudruzi, nedostanete ani korunu. O to se sám postarám. Na peníze ze socialistického rozpočtu nemáte N Á R O K. Napřed políbit ruku a pak olízat polobotky."

(torstyne, platba je od slova platit, tedy s písmenem T!):-)

0 0
možnosti

Jan Ruzicka

19. 10. 2011 9:35
Příživníci

by už konečně mohli pochopit, že je kontraproduktivní kousat do ruky, která je krmí.

1 0
možnosti

raks

19. 10. 2011 10:31
Re: Příživníci

Která ruka je krmí?  Berou jenom z daní, tedy peněz nás všech. Jenom demence Vám již zatemnila rozum a přestal jste rozlišovat, co je Vaše a co je např. města. To jsou poměry jako v komunismu. Nechtěl byste rovnou právo první noci?

Papaláši...8-o

0 0
možnosti

pedr64

19. 10. 2011 9:33
představte si

že se soudíte se sousedem kvůli plotu a pak si za ním přijdete, aby vám dal peníze.

1 0
možnosti

raks

19. 10. 2011 11:22
Re: představte si

hodně španý příklad. Lepší nemáte? Co si umíte ještě představit?:-)

0 0
možnosti

Saša

19. 10. 2011 9:29
Bylo by vrcholem stupidity platit si svého nepřítele.

Dávat někomu peníze na to, aby mne pomlouval v tisku a ještě se se mnou soudil - to může udělat jen hlava hovězí obzvláště zdařilá.

A opačně: když se chci s někým hádat a soudit, nemám co po něm žádat dary.

V každé darovací/dotační smlouvě mezi městem a kýmkoli je nutno uvést tuto klausuli: Obdarovaný je povinen vrátit dotaci nebo její část v těchto případech: a) použití dotace nebo její části není v souladu s touto smlouvou, b) dotace nebo její část není využita, c) použití dotace nebo její části odporuje platným právním předpisům, d) obdarovaný nebo jeho orgány budou jednat proti zájmům města, poškodí dobrou pověst města nebo se dopustí jednání městu nepřátelského.

Soudní spor s městem je nepochybně jednáním nepřátelským.

1 0
možnosti

raks

19. 10. 2011 10:28
naprosto správně

kdo by si dovolil kritizovat papaláše města, kteří např. koupí objektu Jalta způsobili Brnu jednostomilionovou škodu, nemá nárok a ni na školku do pátého kolena. Svůj chlív si rozvracet nedáme 8-o!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1329x
Mgr. Martin Ander, Ph.D., náměstek primátora města Brna za Stranu zelených. Vystudoval matematiku a fyziku na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity. Studia ukončil v roce 2005 doktorátem na Katedře aplikované matematiky. Od roku 1993 aktivně působil v brněnských ekologických organizacích. V letech 2003-2006 pracoval jako ředitel národní kanceláře ekologické organizace Hnutí DUHA. V letech 2007-2010 působil jako náměstek primátora města Brna, v následujícím volebním období pak jako opoziční zastupitel za SZ.