Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU

24. 3. 2010 7:07
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
M

mkucera01

23. 3. 2010 2:22
Ministr, který nedokáže rozhodnout je na nic

Osobně se divím, že pana Dusíka neodvolal sám pan premiér. Když ministr ani po několika měsících a po vypracování další nákladné studie nedokáže říci ano nebo ne, tak je mu k ničemu. To má premiér dělat jeho práci za něj?

0 0
možnosti
O

onick

20. 3. 2010 17:42
Kam spěchat?!?

Pan Dusík se rozhodl správně. Kam spěchat? Proč technologii v Prunéřově nevyměnit za výkonější a životnímu prostředí šetrnější? Komu to může vadit...

0 0
možnosti
VH

Stará kára

19. 3. 2010 16:03
Nepapouškujte hned Lišku

Každý šéf musí jednou rozhodnout. A Dusík se rozhodnutí evidentně vyhýbal. Nikdo nepopřel, že Fischer pouze vyžadoval, aby se rozhodnutí neodkládalo. A Dusík od rozhodnutí zdrhl. Protože bylo neobhajitelné  EIA nevydat.   Stále kritizujeme, jak EIA a hlavně jeho projednání stavby oddaluje. Když se někdo snaží projednání urychlit, je "pod vlivem"????

Neblbněte.

0 0
možnosti
P

pěnice

19. 3. 2010 9:09
Necítím v tom alibismus premiéra,

ale spíše neschopnost pana Dusíka.Ministr musí být schopen rozhodovat a také převzít zodpovědnost za svá rozhodnutí.U pana Dusíka mi to připadá,že by nejraději zapojil pokud možno co nejvíce dalších poradních hlasů,aby měl alibi on .Sledovala jsem včera p.Lišku,který neschopnost ministra obhajoval tak,že obvinil ODS ,vládu i ČSSD.

0 0
možnosti
VR

varix

19. 3. 2010 8:54
Pane zelený místopředsedo,

dopouštíte se demagogie typické pro zástupce Vaší strany: "Na to však ministr Dusík potřeboval čas. Premiér mu ho evidentně odmítl dát."

Zajisté moc dobře víte, vzhledem k Vašemu vzdělání, že zákon stanovuje termíny, do kdy musí v tomto procesu stát rozhodnout. Sám ministr Dusík včera v televizi přiznal, že tento zákonný termín uplynul již 4.ledna. Tento termín pan Dusík nesplnil a na jeho přání po nezávislém stanovisku z ciziny mu  začátkem února byla lhůta prodloužena a vyžádání stanoviska povoleno.  Máme již téměř konec března, stanovisko zahraniční organizace pan Dusík dostal a zase mu to nestačí a chce nějaké nové doplnění.

Pan Dusík měl jednak zákonem stanovený čas a i ten svůj prodloužený čas již dostal!  Pokud by takovýmto způsobem pracoval zaměstnanec v soukromé firmě, tak by bez velkých řečí dostal vyhazov! 

 

0 0
možnosti
JD

pedr64

19. 3. 2010 8:35
tak jsem tu včerejší tiskovku sledoval

a chybělo mi tam několi zásadních věcí. Jednak informace o tom, jaký je cenový rozdíl mezi technologií navrženou a technologií "nejlepší". je to nárůst o jednotky, desítky nebo stovky procent? Druhak o kolik by se v případě přepracování projektu posunula jeho realizace. O rok, pět nebo třeba deset let? A nebyla by pak ta technologie opět zastaralá. Jediný parametr, který na té tiskovce zazněl, byla účinnost. Navržená 40%, "nejlepší" 42% !!!!!. Pokud jsem se přeslechl, tak se omlouvám, ale pokud ne, pak se mi rozdíl v technologiích zdá opravdu "fatální"

0 0
možnosti
AB

[eT]

19. 3. 2010 8:49
Re: tak jsem tu včerejší tiskovku sledoval

jj, pokud bude ta nejlepší za stejnou cenu, potom OK, obávám se, ale, že ty 2% účinnosti navíc budou stát tak 10x víc. Právě proto, že jsem dodnes neviděl ekonomické hodnocení. Je ale možné, že takovým nesmyslem jakým je ekonomie, necítí ekoteroristi potřebu se zabývat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1329x
Mgr. Martin Ander, Ph.D., náměstek primátora města Brna za Stranu zelených. Vystudoval matematiku a fyziku na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity. Studia ukončil v roce 2005 doktorátem na Katedře aplikované matematiky. Od roku 1993 aktivně působil v brněnských ekologických organizacích. V letech 2003-2006 pracoval jako ředitel národní kanceláře ekologické organizace Hnutí DUHA. V letech 2007-2010 působil jako náměstek primátora města Brna, v následujícím volebním období pak jako opoziční zastupitel za SZ.